Podzimní Den stromů a adventní Legoprojekt s legoptáky

23 ledna 2017

Znak města Česká Skalice_240Podzimní Den stromů a adventní Legoprojekt s legoptáky

* Aktivity podpořené grantem města Česká Skalice v rámci projektu EKOLOGIE PRO KAŽDÉHO

K práci skupiny A Rocha v České Skalici na podzim 2016 patřilo hned několik aktivit, s nimiž vstupovali naši AR lektoři do škol nebo Domu dětí a mládeže či místní Církve bratrské.

Participovali jsme např. na podzimním Dni stromů v Báju dne 14. října. To nám připomínají následující fotografie. Panovala zde opravdu příjemná, uvolněná atmosféra. Děti živě diskutovaly o problémech zvířat i stromů. Za dopoledne se zde vystřídalo na padesát žáků ZŠ, jež se aktivně zapojovali do veselých scének se zvířátky i p
IMG_7716_1k2

Další aktivitou, na níž jsme také spolupracovali se spřátelenou Církví bratrskou byl velmi oblíbený adventní LEGOPROJEKT, který se konal ve dnech 23.-26. listopadu. Zde děti již tradičně staví zejména různé technické vynálezy jako auta, letadla, lodě, vláčky atd. Jako A Rocha jsme přišli s námětem, z legových kostiček vytvářet modely ptáků. Řada děti přivyklých myslet pouze v technických parametrech se vrhla okamžitě nadšeně na náš „modeling“ barevného LEGOPTÁKA. Ať již skutečného, žijícího v naší přírodě nebo bájného. Soutěž o nejlepšího z nich byla závěrečnou sobotu nejen vyhodnocena, ale i odměněna drobnými ekologickými cenami. Celý legoprojekt jsme si také zpívali několik hezkých písniček o našich opeřencích.

IMG_9695_1k2IMG_9696_1k2

Závěrem je možno konstatovat, že i svět technických hraček a různých dovedností nás může přivést ke kráse a vyjímečnosti originálního božího stvoření. Všichni naši Lego-ptáci byli téměř jako živí. A jen málo chybělo, aby začali létat i zpívat. To dělali s chutí jejich veselí a nadšení stavitelé, krásné českoskalické děti. Pobíhaly mezi přítomnými rodiči a ukazovaly jim s pýchou každý toho svého lego-opeřence.

Děkujeme za podporu a pomoc při organizaci těchto akcí. Těšíme se nasetkání s vámi v průběhu příštího roku.

Mgr. Pavel Světlik, ředitel A Rocha

Monitorovací víkend 3.-6. června Orlické Záhoří 12 dubna 2024
Vítání ptačího zpěvu 27. dubna 2024 4 dubna 2024
Novinky
Sbírka na rekonstrukci 17 února 2024
Cestopisný večer 22. března 2024 15 února 2024