Pozorování na Orlickém Záhoří

20 června 2015

Náš klubový pobyt na Orlickém Záhoří ve dnech 16.-19.6 měl vynikající úroveň. Díky Bohu i dva odchytové dny (středa a čtvrtek) bylo nejen  bez deště, ale i občas byla kouzelná krajina kolem nás ozářena sluncem.

Parta byla vskutku skvělá, letos obohacená Ing. Alešem Kučerou z NP Šumava spolu se synkem Ondrou. Dále návštěvou MUDr J. Zajíce a RNDr V. Pavla. Ti všichni spolu s V. Volfem a F. Laštovicem obohatili program o různé teoreticko-vzdělávací přednášky /Slavík modráček-tundrový V.Pavel / Cesty za ptáky v Izraeli /Zajíc/ Hnízdění sokolů na Broumovsku /Volf/, poznávací soutěž ze stanice pro živočichy s handicapy /Laštovic/.

Vojta Volf pri krouzkovani rakosnicciprogram pro skolu z Orlickeho Zahori priprava dobreho obedadlask tlustozoby prednaska Vaclava Pavla o Slavikovi modrackovi nase parta nachytani ptacci liska bystrouska
Česká televize v čele s režisérem, panem Ledererem natáčela ve středu večer a větší část čtvrtka pro program CESTY VÍRY první část programu a jeho tým byl z našeho programu s dětmi nadšen. Věrný Vojta V. kroužkoval pod kamerou a vysvětloval s trpělivostí jemu vlastní dětem různé detaily o opeřencích. K zajímavým odchyceným druhům patřil ťuhýk obecný, čečetka tmavá nebo již tradičně Filipem “ulovený”  chřástal. Ve volných odpoledních chvílích jsme ‘lectio continua’ probírali stvořitelský Žalm 104. Jednu část spolu ještě asi s dvaceti dětmi ze školky a ZŠ Orlické Záhoří také natáčel tým ČT.

-psv-

 

 

Sbírka na rekonstrukci 17 února 2024
Cestopisný večer 22. března 2024 15 února 2024
Novinky
Přednáška 1. března 2024 3 února 2024
Benefiční přednáška 16. února 2024 – ELADA Bystré 20 ledna 2024